I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kdo smo?

Podjetje Algen razvija in integrira sisteme za pridelavo in uporabo alg. Ponujamo svetovanje, projektiranje, inženiring in tehnično podporo pri:
• razvoju sistemov za gojenje in uporabo visokokakovostne algne biomase za prehransko in nutricevtično uporabo,
• uporabo algno bakterijskih združb za obdelavo odpadnih vod z recikliranjem nutrientov, CO2 in energije, s poudarkom na povezavi z bioplinom.
AlgEn4
AlgEn2
AlgEn3
Obdelava bioplinskega digestata z algno-bakterijskim procesom, zagotavlja recikliranje hranil, CO2 in produkcijo biomase z dodano vrednostjo. V okviru evropskih projektov smo postavili demonstracijske centre za obdelavo bioplinskega digestata in različnih industrijskih odpadnih vod. Naše izkušnje na tem področju so pomemben temelj za sodelovanje v konzorcijih za prijavo na EU projekte.
V manjšem laboratoriju testiramo fotobioreaktorske sisteme, optimiziramo rast alg in izvajamo manjše analize. Nekatere komponente razvijamo in izdelujemo v naši delavnici. Uspešno sodelujemo s številnimi raziskovalnimi in komercialnimi inštitucijami v Sloveniji in tujini.

Pripravljen za novo priložnost?

Preberi več o naši misiji in se prepričaj, da smo pravo podjetje zate.
Preberi si več