I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet,

biorecell

OPIS PODJETJA:

Bio-ReCell je mednarodno hitro rastoče podjetje, ki se osredotoča na celično terapijo in razvoj naprave za ločevanje tarčnih celic.

Celična terapija se je izkazala kot eno najbolj vznemirljivih področij biotehnologije, saj je odprla vrata za zdravljenje množice zdravstvenih stanj, od raka, srčno-žilnih bolezni, mišično-skeletnih obolenj, rehabilitacije po poškodbah, hitrejšega prebolevanje nalezljivih bolezni in več.

Kljub njihovem potencialu, pa je dostop do celičnih terapij omejen, zaradi neučinkovitih in dragih tehnologij za izolacijo tarčnih celic.

Trenutni postopki izolacije ciljnih celic so delovno intenzivni, počasni (lahko trajajo tudi več dni), zahtevajo specializirane laboratorije, osebje ter opremo, hkrati pa vključujejo uporabo magnetnih nanodelcev ali pa fluorescenčno označenih sond.

To nas je spodbudilo k razvoju novega, inovativnega, zaprtega in avtomatiziranega sistema, ki omogoča izolacijo celic brez uporabe toksičnih kemikalij in magnetov, hkrati pa je takšen postopek ločevanja celic tudi veliko hitrejši in cenejši v primerjavi z alternativami.

Celoten sistem ločevanja celic smo letos tudi patentirali, v bližnji prihodnosti pa načrtujemo nadaljnjo širitev podjetja.

Celice selekcionirane z našim sistemom se lahko uporabljajo za raziskovalne namene, ali pa za celično terapijo. Ta vključuje celično imunoterapijo, cepiva proti raku, avtologno in alogensko presaditev matičnih celic, CAR-T terapijo za zdravljenje levkemije in drugih tipov raka, ter mnoge nove terapevtske pristope v ortopediji, hematologiji, estetiki, zobozdravstvu in dermatologiji.

IŠČEMO:

K sodelovanju z nami vabimo predvsem študente 2. stopnje biotehnologije, kemije, kemijskega inženirstva in podobnih smeri. 

Ste pa k obisku stojnice vsekakor vabljeni tudi vsi ostali in preko debate morda najdemo idejo za skupno pot.

NUDIMO:

Možnost opravljanja raziskovalnega dela v sklopu magistrske naloge, študentsko delo ter možnost redne zaposlitve.

KONTAKT:

careers@bio-recell.com 

www.bio-recell.com