I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Kdo smo?

Novartisovo poslanstvo je odkrivanje novih poti za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Moč znanstvenih odkritij uporabljamo pri iskanju rešitev za najzahtevnejše zdravstvene izzive sodobne družbe. Naši raziskovalci premikajo meje znanosti, da bi izboljšali razumevanje bolezni in razvili nova zdravila na področjih, kjer so še velike neizpolnjene potrebe po zdravljenju.

KARDIOVASKULARNO

Srčno-žilne bolezni vključujejo kronična stanja, ki prizadenejo srce in ožilje, kot so srčno popuščanje, srčni infarkti in možganske kapi. So vodilni vzrok smrti na svetu in ena največjih zdravstvenih težav sodobne družbe.

IMUNOLOGIJA

Imunologija zajema širok spekter bolezni, vključno s kroničnimi kožnimi boleznimi, kot sta psoriaza (luskavica) in hidradenitis supurativa. Samo avtoimunske bolezni, ki tvorijo majhen del imunoloških bolezni, prizadenejo okoli 4,5 % svetovnega prebivalstva, njihova pojavnost pa še narašča.

NEVRO ZNANOST

Okrog dva milijona ljudi po vsem svetu trpi za multiplo sklerozo (MS). Ta avtoimunska bolezen je najpogostejši vzrok nevrološke invalidnosti, nepovezane s poškodbami, pri mlajših od 40 let.

ČVRSTI TUMORJI

Rak je v svetu drugi najpogostejši vzrok smrti. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da bo leta 2040 50 % več novih primerov raka kot danes. V Novartisu smo predani razkrivanju notranjega delovanja raka. Razvijamo nove terapije za vrsto pogostih in redkih vrst raka, vlagamo v različne tehnološke platforme in eksperimentiramo s kombiniranimi pristopi.
DS BIO Menges_POMP 2
DS Bio Menges_PORT 2
490A4793- foto Barbara Zajc
490A4734- foto Barbara Zajc 1 (1)

HEMATOLOGIJA

Hematologija zajema maligne rake ter nemaligne bolezni krvi in sestavnih delov krvi, kot so krvne celice in celice kostnega mozga. Vzrokov za te vrste raka in obolenj je veliko, zelo raznolik je tudi potek posameznih bolezni.

KEMIJSKA PLATFORMA

Odkrivanje sintetičnih molekul z nizko molekulsko maso (t. i. male molekule), ki jih je mogoče učinkovito uporabiti kot zdravila.

BIOTERAPEVTIKI

Biološka zdravila ali bioterapevtiki so zdravila pridobljena iz živih celic, skrbno zasnovana za zdravljenje točno določenih bolezni.

XRNA

RNA terapije uporabljajo različne oblike ribonukleinskih kislin (RNA) za spreminjanje bioloških poti v telesu z namenom zdravljenja ali ozdravitve določenih bolezni.

RADIOLIGANDI

Terapije z radioligandi dovajajo sevanje natančno in neposredno v tumorske celice v telesu, da bi omejile poškodbe okoliškega tkiva.

CELIČNA IN GENSKA TERAPIJA

Genske terapije spremenijo del pacientove genetske zgradbe v pomoč pri zdravljenju genetskih ali dednih bolezni. Celične terapije zdravijo bolezni z obnavljanjem ali spreminjanjem določenih skupin celic ali tako, da celice uporabijo za prenos terapij skozi telo.

Pripravljen za novo priložnost?

Preberi več o naši misiji in se prepričaj, da smo pravo podjetje zate.
Preberi si več